Ένας δικτυακός τόπος αφιερωμένος στο χωριό μας!

Επισκέπτες
 Σήμερα :
 Εχθές : 36 
 Συνολικά : 168788 
25.04.2024, 01:10 Europe/Athens
Γιορτάζουν

Το Χωριό μας » Διάφορα » Λογοτεχνικές Ματιές » Είμαστε πλέον όμηροι των μικροβίων

Είμαστε πλέον όμηροι των μικροβίων



Πόσο υπεύθυνα άτομα είμαστε και πόσο παίρνουμε στα σοβαρά τα κρίσιμα θέματα που μας προκύπτουν; Αν και οραματιζόμαστε πολλά για την ζωή μας και για την ζωή των παιδιών μας, όταν βρεθούμε πολλοί φίλοι μαζί, εκφράζουμε την ανασφάλεια και τον φόβο μας για την επιβίωσή μας, φόβο για το μέλλον των παιδιών μας, φόβο για τα γηρατειά μας και για αρκετά θέματα ακόμα. Γενικώς ψάχνουμε διεξόδους, για να καταπολεμήσουμε την ανωριμότητά μας, να διορθώσουμε τα λάθη μας και για να μετατρέψουμε την αδιαφορία μας σε όφελος!

Και να που βρεθήκαμε ξαφνικά εμπρός στην απειλή ενός κορωνοϊού που αν και απρόσκλητος, χτύπησε την πόρτα μας και πέρασε, ξεφεύγοντας από την Κινέζικη επαρχία και διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα, ακμαίος και δυνατός!! Εκμηδενίστηκαν για άλλη μια φορά οι αποστάσεις, αφού τα αεροπλάνα, τα τρένα και τα πλοία, δεν σταμάτησαν να πετούν και να μεταφέρουν ταξιδιώτες από την μία Ήπειρο στην άλλη ανελλιπώς!

Η μεγάλη αισιοδοξία που συνήθως μας διακρίνει, έχει για άλλη μια φορά παρεκτραπεί και κινείται σε λάθος δρόμο. Κάνουμε λάθος επιλογές, λάθος κινήσεις, με απώτερο σκοπό το κέρδος, αδιαφορώντας όμως για τις τυχών επιπτώσεις !

Χρόνια τώρα οι διάφοροι ιοί που παρουσιάζονται, ταλαιπωρούν ασθενείς και γιατρούς στα νοσοκομεία. Τους γνωρίσαμε σαν ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, με μεγάλη διάρκεια ζωής και με όχι τόσο ευτυχείς καταλήξεις.

Στα τέλη του 20ου αιώνα αλλά και στις αρχές του 21ου η νόσος των τρελλών αγελάδων προήλθε από την λάθος διατροφή των βοοειδών, των κατ’ εξοχήν φυτοφάγων ζώων. Και πάλι χάριν του κέρδους είχε επέμβει το ανθρώπινο χέρι. Αργότερα μια άλλη νόσος έκανε την εμφάνισή της, εξαφανίζοντας χιλιάδες πουλερικά. Η νόσος των πτηνών, υπαίτιος και πάλι ο άνθρωπος και πάλι η λάθος τροφή τους! Πιο πρόσφατα ο ιός Η1Ν1 ήταν το κερασάκι στην τούρτα, γιατί πολλοί νόσησαν αλλά και πολλοί που ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες, δυστυχώς πέθαναν. Είχαμε όμως την τύχη να κυκλοφορήσει σύντομα το εμβόλιο και να προληφθούν τα χειρότερα!

Είχαμε λοιπόν το όπλο να αναχαιτίσουμε τον ιό, για να μην εξαπλωθεί και τότε άρχισε ο γνωστός ελληνικός παραλογισμός και οι προφάσεις!

-Το εμβόλιο αυτό έχει παρενέργειες, δεν είναι ίδιο μ’ αυτό που κυκλοφορεί στη υπόλοιπη Ευρώπη και πολλά άλλα….που βέβαια έβλαψαν πολλούς, ειδικά όμως τα άτομα υψηλού κινδύνου.

Στην παράλογη εκστρατεία κατά του εμβολιασμού, ενέδωσαν και πολλοί γονείς, που βέβαια στο τέλος χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο!

Έως και αύξηση του αυτισμού απέδιδαν στον ιό, καθώς και κάποιων άλλων αυτοάνοσων νοσημάτων. Η πραγματικότητα τους διέψευσε και ευτυχώς πολλοί αναγνώρισαν το λάθος τους, εμβολιάζοντας τα παιδιά τους!

-Έχω ντραπεί επανειλημμένα για τις επιλογές μας, εξομολογείται μια Ελληνίδα μητέρα που μετανάστευσε οικογενειακώς στην Αυστραλία.

-Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ανεπανόρθωτο κακό στα παιδιά μας!

Φθάνοντας εκεί και αλλάζοντας γνώμη, εμβολίασε την πρώτη κιόλας ημέρα τα δυο παιδιά της 2 και 3ων ετών με 5 εμβόλια!!!!!

Μετά το αρνητικό κίνημα του εμβολιασμού, επανήλθαν στο προσκήνιο ασθένειες, όπως η Ιλαρά, που βρίσκεται σε έξαρση μετά από τόσα χρόνια.

Ζητάμε από τον γιατρό μας σ’ ένα απλό συνάχι, να μας συνταγογραφήσει αντιβίωση, αν μας αρνηθεί τον καθησυχάζουμε ότι αν δεν το χρειαστούμε, θα το κρατήσουμε για κάποια άλλη φορά, στο φαρμακείο του σπιτιού μας.

-Μη σε νοιάζει γιατρέ, δεν θα το πάρω, έ να μην πηγαίνω κι έρχομαι…...

Με αυτό τον τρόπο γίναμε αποδεδειγμένα, οι πρώτοι σε κατανάλωση αντιβιοτικών στην Ευρώπη!

-Ζούμε εν τέλει επικίνδυνα, δεν είμαστε υπέρ της πρόληψης, αλλά υπέρ της ίασης και είναι λάθος! Και με το να παίζεις με την υγεία σου δεν είναι ούτε εξυπνάδα, ούτε μαγκιά. Το φθινόπωρο ευτυχώς, εμβολιάσθηκαν για την γρίπη σχεδόν ένα εκατομμύριο περισσότερα άτομα από όσα εμβολιάσθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Ο νέος ιός με την ονομασία COVID-19, που μας έβαλε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, έχει την ικανότητα να μεταδίδεται πολύ εύκολα με το σάλιο, την χειραψία, με τα σταγονίδια της μύτης μας και παραμένει δυστυχώς στα αντικείμενα για αρκετές μέρες. Αγαπά το κρύο και την υγρασία απ’ ότι μας λένε οι ειδικοί, έχει μικρότερη θνησιμότητα από το ιό της γρίπης Η1Ν1 αφού έως τώρα οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι της γρίπης από το φθινόπωρο έως τώρα, είναι 86.

Οι λοιμωξιολόγοι υπογραμμίζουν κάτι ιδιαίτερα αληθινό, δηλ. πολλοί από αυτούς που έχουν προσβληθεί από τον νέο ιό, δεν έχουν κανένα σύμπτωμα! Άρα υπάρχει σιωπηρή μετάδοση και αυτό είναι που ανεβάζει αισθητά τον αριθμό των κρουσμάτων. Το κλείσιμο των σχολείων ήταν ίσως το καλύτερο μέτρο για την μεταδοτικότητα του ιού παραπέρα. Βέβαια όλοι περιμένουμε την καλυτέρευση του καιρού, αν τελικά αληθεύει ότι ο κακός μας φίλος, δεν ζει σε υψηλές θερμοκρασίες. Και επειδή η αισιοδοξία μας υπερτερεί συνήθως της απαισιοδοξίας μας, ας ευχηθούμε να μείνουμε στα χαμηλά ποσοστά της επιδημίας. Σε κάθε περίπτωση, η ξεκούραση, η καλή διατροφή, τα πολλά υγρά, η βιταμίνη C, που θα πάρουμε από τα υπέροχα εσπεριδοειδή μας, μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα!

Είθε η δύσκολη πορεία του Χριστού προς θάνατο και το θαύμα της Αναστάσεώς ΤΟΥ να βοηθήσει τους επιστήμονες στην ανακάλυψη ενός νέου εμβολίου κατά του ιού!


11 Μαρτίου 2020


Φετοκάκη Μαρία



  © 2011 - 2024 vasileoniko.gr
Κατασκευή : Φώτης Φραγκάκης